Of Light & Shadow adalah sebuah game petualangan yang berlatar dan berasal dari Austria. Dalam game petualangan ini kita bisa memainkan 2 karakter, jadi pilih salah satu. Karakter yang ane maksud adalah Mr. Light atau Mr. Shadow. Nama yang cukup lucu, pak cahaya atau pak bayangan. Terserah, pilih yang mana, yang jelas keduanya bisa menjadi master dari game Of Light & Shadow ini. Bisa jadi berbeda, nama mereka akan membawa kepada latar petualanganmu. 
Secara fisik dan tampilan, game Of Light & Shadow memiliki grafik dan yang pasti gameplay yang sangat bagus dan cukup mellow. Spek komputer juga tidak perlu yang bagus-bagus. Game ini bisa berjalan mulus dijalankan pada RAM 1Gb, Processor 2 Gz dan 3D Graphics Card dengan RAM 256 Mb, dan jalan di OS Windows 98/2000/XP/Vista dan Windows 7.
Cara mainnya sangat simple sekali, ya udah kamu tinggal jalan aja sesuai tempat telah disediakan. Kalau jalannya lurus, ya jalan lurus, kalau jalannya penuh jurang, maka kamu harus melompat-lompat, itu masih kondisi biasa dan belum menantang. Tapi ketika kamu sudah berada pada mode gelap terang, kamu pasti akan terkesima dan baru mendapatkan feel dari game Of Light & Shadow ini.
Saat kamu memainkan karakter Mr. Shadow (yang artinya gelap) maka karakter kamu harus aman dari sinar / cahaya matahari atau sinar apapun, jadi dia harus berada dalam zona gelap terus. Kalau dia sampai terkena sinar, maka dia bisa mati. Jadi kamu harus berusaha sebaik dan sebisa mungkin mempertahankan tubuhmu agar tetap aman. Begitupun sebaliknya, saat kamu bermain dengan karakter Mr. Light, kamu jangan sampai terkena zona gelap, kalau kena gelap kamu bisa mati.
Semakin lama, rintangannya akan semakin sulit dan banyak penghalang-penghalang lainnya di depan, jadi ayo lekas mainkan game ini di komputer kamu, jangan sampai ketinggalan.
Petualangan Light & Shadow Of%2BLight%2B%26%2BShadow

Petualangan Light & Shadow game%2BOf%2BLight%2B%26%2BShadow

Petualangan Light & Shadow download%2BOf%2BLight%2B%26%2BShadow

Category: Update
Manfaat Tersembunyi Jalan Kaki untuk Kesehatan Manfaat%2BTersembunyi%2BJalan%2BKaki%2Buntuk%2BKesehatan

Untuk mendapatkan tubuh langsing, sehat, dan bugar, banyak orang yang mengunjungi pusat kebugaran. Padahal, untuk meraih itu semua tak harus mengeluarkan biaya mahal. Cukup jalan kaki.

Mungkin lebih mudah dan cepat menggunakan kendaraan pribadi atau jasa ojek, ketimbang jalan kaki atau menaiki transpotasi umum. Namun, tak ada salahnya Anda coba berjalan kaki, bila lokasi yang dituju tidaklah jauh.

Jalan kaki memiliki banyak manfaat untuk kesehatan. Berikut, lima manfaat dari jalan kaki :

1. Mengurangi stres

Menurut penelitian di Inggris, berjalan-jalan di luar di lingkungan yang hijau mengurangi kecemasan. Perjalanan ke taman akan memotong tingkat stres, kemarahan, dan depresi hanya dalam beberapa menit.

2. Meningkatkan kekuatan otak

Sebuah studi dari Universitas Illinois menemukan bahwa orang yang berjalan kaki 45 menit sehari, selama tiga hari setiap minggunya mendapat nilai lebih tinggi pada tes bakat, daripada mereka yang hanya duduk santai.

3. Kurangi ngemil

Menurut penelitian Universitas Exeter, berjalan-jalan bisa memangkas dorongan ngemil Anda. Latihan meningkatkan jumlah endorfin rilis otak Anda, yakni membantu menekan nafsu makan Anda.
 
4. Tidur lebih nyenyak

Orang-orang yang berjalan-jalan teratur lebih mungkin memiliki istirahat malam yang baik, dibandingkan yang bukan. Bahkan, jika mereka tidur dalam jumlah yang sama. Berjalan kaki meningkatkan tingkat energi Anda di siang hari, sehingga lebih mudah untuk tertidur di malam hari.

5. Melawan penyakit

Menurut National Institute of Health, berjalan kaki setiap hari selama 30 menit, dapat membantu mencegah serangan jantung, stroke, dan diabetes . Latihan ini membuat otot Anda lebih sensitif terhadap insulin, yang membantu untuk memindahkan glukosa dari aliran darah.

Berjalan juga menurunkan tekanan darah, meningkatkan sirkulasi darah, dan meningkatkan kolesterol HDL yang sehat.

Klik disini untuk lihat lebih banyak 


Category: Update
Wanita Ini Minum Susu 10 Liter per Hari Wanita%2BIni%2BMinum%2BSusu%2B10%2BLiter%2Bper%2BHari

Sandra Heap, meminum susu 10 liter setiap hari. Wanita asal Merseyside, Inggris, ini telah menghabiskan biaya 25 poundsterling atau sekira Rp487 ribu untuk membeli susu per minggu.

“Siang hari saya minum dua sampai tiga liter susu. Saya biasanya bisa minum enam liter dari pukul 09.00 – 22.00 waktu setempat,” kata Sandra, seperti dilansir Metro, Jumat (22/8/2014).

“Saya sangat suka susu, bahkan saya tidak suka rasa air mineral,” tambahnya.

Sandra mengatakan bahwa ketika bekerja di sebuah sekolah dia akan meminta anak-anak untuk menukar susu mereka dengan jus buah, sehingga dia mendapatkan susu lebih banyak.

Perlu diketahui, hobi Sandra meminum susu sangat bertolak belakang dengan suaminya Graham, justru memiliki fobia terhadap susu. (hmr)
(rhs)

Klik disini untuk lihat lebih banyak 


Category: Update
Tags: ,


5 Wanita  Inggeris Terkaya!!!

WANITA ANGGUN,KAYA DAN BERGAYA!!!

Tulip Financial menyebut ada 72 ribu wanita sukses di England, kekayaan mereka lebih dari dari 2.5 juta pound. Siapa 5 orang  wanita terkaya dan tersukses di sana?



1. J K Rowling

WANITA ANGGUN,KAYA DAN BERGAYA!!!

£647 juta. Penulis buku Harry Potter. Mac 2010 dia menjadi penulis paling kaya dengan pendapatan 1 bilion dollar.



2. Amanda Staveley

WANITA ANGGUN,KAYA DAN BERGAYA!!!

Baru berusia 37 tahun dengan kewangan £80 juta. Membantu investasi Barclay dan membeli Manchester City FC ketika diambil oleh Sheikh Mansour keluarga kerajaan Arab.


3. Judy Craymer


WANITA ANGGUN,KAYA DAN BERGAYA!!!

52 tahun. Dia dibelakang opera muzik Mamma Mia. Memiliki saham 50% dengan pendapatan £750 juta pertahun dari perusahan operanya. Sekarang diperkirakan memiliki wang £4 juta dari shownya saja.


4. Natalie Massenet

WANITA ANGGUN,KAYA DAN BERGAYA!!!

Dia dibelakang Noughties yang sukses dalam bisnesnya. Baru berumur 44 tahun. Dia memiliki toko online dengan nilai £50 juta.


5. Judy Nake

WANITA ANGGUN,KAYA DAN BERGAYA!!!

£30 juta. Dia dibelakang St Tropez. Mengembangkan usaha sebagai guru dan pelatihan diri. Pelanggannya adalah selebriti dan kalangan papan atas.

Category: Update
Cahaya Hijau Misterius di Lepas Pantai Thailand Cahaya%2BHijau%2BMisterius%2Bdi%2BLepas%2BPantai%2BThailand

 Sebuah cahaya hijau yang aneh dan misterius di lepas pantai Bangkok membuat astronot ISS terheran takjub setelah ia mengambil gambar cahaya misterius tersebut dari angkasa hari minggu 17 agustus 2014 kemaren.

Seperti yang dikutip dari Alam Mengembang Jadi Guru, Astronaut Reid Wiseman kemudian memosting gambar tersebut di akun twitternya dan menambahkan “kicau”nya: ‘Bangkok adalah kota yang cerah. Cahaya hijau di luar kota? (saya) tidak tahu. ”

Reid Wiseman yang berasal dari Baltimore tersebut sedang berada di Stasiun Luar Angkasa Internasional (ISS), saat mengambil gambar tersebut dari ketinggian sekitar 320km di atas planet ini dan cahaya hijau itu terlihat dengan jelas.

Cahaya Hijau Misterius di Lepas Pantai Thailand Cahaya%2BHijau%2BMisterius

Penjelasan-penjelasan pun kemudian bermunculan, berkisar dari alien sampai ke limbah nuklir dan ganggang bioluminescent – tapi NASA mengklaim ada penjelasan yang jauh lebih ‘fishy’.

Diperkirakan cahaya hijau yang mucul di Teluk Thailand tersebut sebenarnya diciptakan oleh kapal nelayan.

Penerangan lepas pantai tersebut berasal dari sejumlah besar lampu LED hijau yang digunakan untuk menarik cumi-cumi dan kehidupan laut lainnya ke permukaan.

Menurut sebuah artikel bulan Oktober 2013 di situs NASA Earth Observatory yang ditulis oleh Michael Carlowicz: ‘Nelayan dari Amerika Selatan dan Asia Tenggara menerangi laut dengan lampu kuat yang menarik plankton dan spesies-spesies ikan serta cumi-cumi yang memakan plankton.

“Cumi-cumi mengikuti mangsanya ke permukaan, di mana mereka lebih mudah bagi nelayan untuk menangkapnya. ‘Perahu penangkap cumi-cumi dapat membawa lebih dari seratus lampu ini, dan menghasilkan sebanyak 300 kilowatt cahaya per perahu. ”

Cahaya Hijau Misterius di Lepas Pantai Thailand Cahaya%2BHijau%2BMisterius%2B1

Para ilmuwan pertama kali mencatat adanya cahaya lampu malam di laut seperti ini sejak akhir 1970-an dan awal 1980-an, saat mengkompilasi peta pertama Bumi di malam hari.

“Lampu-lampu ini membantu mengungkapkan berbagai pola dan variabilitas kegiatan penangkapan ikan malam hari dengan detail yang mencolok, “kata Dr Steve Miller, seorang ilmuwan Colorado State University yang bekerja dengan pencitraan malam, VIIRS.

“Ini hanyalah contoh lain dari berapa banyak informasi yang ada pada pengukuran cahaya malam hari dan bagaimana uniknya mereka berpasang dengan aktivitas manusia dengan lingkungan alam dalam cara yang citra konvensional tidak bisa melakuk

Klik disini untuk lihat lebih banyak 


Category: Update

Kalaulah Allah ciptakan manusia tetapi tidak memberikan panduan kepada manusia mengenai 
cara untuk hidup, maka zalimlah Allah. 

FITNAH WANITA : JANGAN DIBUAT MAIN MAIN!!! BUKAN PERKARA ENTENG!!! eEvKcrHz6P

Sebagaimana zalimnya pencipta kereta tetapi 
tidak menyediakan manual penggunaan kereta. 
Maha Suci Allah dari sifat zalim, bahkan Allah 
adalah tuhan yang Maha Adil. Tidak sesekali 
Allah menzalimi manusia melainkan manusia 
sendirilah yang menzalimi diri mereka.

Hakikatnya, manusia dicipta beserta panduan 
bagaimana untuk hidup. Panduan-panduan itu menjelaskan banyak perkara. Itu boleh, ini pula 
tak boleh. Itu disuruh, ini pula dilarang. 


Di sebalik kesemuanya, ada hikmah besar yang tersembunyi untuk kebaikan ummat manusia. Demikianlah aturan Allah yang Maha Bijaksana.

Salah satu panduan yang diberikan oleh Allah – 
dan disampaikan melalui lisan Rasul-Nya yang 
mulia – adalah betapa pentingnya menjaga diri 
dari fitnah kaum wanita.

Sabda Nabi s.a.w :

ما تركت بعدي فتنة أضر على الرجال من النساء
” Tidak aku tinggalkan fitnah yang lebih 
dahsyat ke atas kamu selepas 
pemergianku melainkan fitnah 
kaum wanita
[ H.R Bukhari ]

FITNAH

Dalam kalangan orang kita, fitnah yang difahami 
lebih bersifat tuduhan yang tidak benar. Jika 
seseorang menuduh atau mendakwa perkara 
yang bohong, maka itu dinamakan sebagai 
fitnah. 

Namun dari segi bahasanya, fitnah juga membawa maksud Al-Ikhtibar, Al-Ibtila’dan Al-Imtihan di mana semuanya berkisar dalam makna ujian dan cubaan, sebagaimana disebut oleh Imam Ibn Hajar, Ibn 
Manzur dan lain-lain.

Salah satu makna fitnah yang bertepatan dengan 
takrifan di atas adalah nas dalam hadith yang 
dinyatakan sebelum ini. 

Iaitu tidak ada ujian atau cubaan yang lebih 
besar ditinggalkan oleh Nabi s.a.w ke atas 
ummatnya melainkan ujian dan cubaan dari 
kaum wanita.

TEBALNYA IMAN ???

“Takpe, aku tahu jaga diri. Janganlah rigid 
sangat. Aku dan dia cuma contact atas dasar 
kerja, dan sesekali berkongsi masalah. Tak 
ada melibatkan hati pun, jangan risaulah. 
Lagi pun dia bukan taste aku..”.

Demikian jawapan si jejaka berjanggut sejemput 
apabila ditegur.

Pemerhatian saya, ramai lelaki menganggap 
fitnah wanita hanya menyentuh perihal hati, 
atau lebih jelas, soal jatuh hati. Maknanya, 
selagi mereka mampu jaga hati dari jatuh hati, 
atau selagi mereka yakin mereka tidak akan 
jatuh hati, maka tidak ada apa yang hendak 
dirisaukan.

“Alah. Aku dah ada tunang. Tunang aku kawan 
baik dia kot. Takkanlah nak jatuh hati pulak. 
Kitorang just rapat, tu je..”

“Mustahillah nak ada apa-apa perasaan. Aku 
dah anggap dia macam adik aku sendiri..”

Seorang lagi juga dengan nada yang sama : 

 Aku dah anggap dia macam kakak aku sendiri, 
takde apa-apa lah..”

MEREKA LUPA

Dalam jawapan-jawapan senang hati tersebut, 
mereka terlupa satu perkara. Justeru hadirnya 
tulisan ini untuk mengingatkan bukan hanya 
mereka, bahkan diri sendiri juga.

Syaitan itu tugasnya menggoda lelaki dan wanita 
untuk jatuh hati dan berputik perasaan cintakah?

Bagaimana kalau saya katakan, syaitan sebenarnya 
tidak pernah menolong dua manusia untuk jatuh 
cinta, bahkan itu sama sekali bukan kerja syaitan. Bagaimana?

Semak balik apa ayat berlepas diri syaitan dalam 
Al-Quran. 

Katanya : “Allah menjanjikan perkara yang benar sedangkan aku menjanjikan perkara bathil dan 
aku memungkiri semua janji-janji aku. 

Dan antara aku dan engkau – wahai manusia yang disesatkan – tidak ada apa-apa melainkan aku ajak engkau ke arah kejahatan dan engkau mengikut aku. Jadi jangan engkau mencela aku sebaliknya engkau celalah diri engkau sendiri”.
Kata-kata syaitan ini termaktub dalam Surah Ibrahim.

Cinta suatu yang suci. Jatuh hati atas dasar 
cintakan agama, mahu memiliki zuriat dan 
membina sebuah perkahwinan yang halal adalah 
hasrat dan tujuan yang suci. Syaitan tidak 
membantu benda yang suci. Dia hanya 
membuka pintu kejahatan dan kekotoran.

Justeru, yang digoda antara lelaki dan wanita 
bukan untuk jatuh hati, tetapi untuk melakukan 
perkara-perkara faahisyah ( keji ) dan mungkar!

Matlamat godaan adalah supaya berlaku zina. 
Itu perlu diingat. Bukan matlamat godaan supaya bercinta dan berkahwin, tidak sama sekali. Kalau 
tak sampai berzina, dapat mukaddimah zina pun 
jadilah. Itu target syaitan.

Maka apabila dua anak adam berlainan jantina berhubung atas sesuatu tujuan yang syar’ie 
sekalipun, syaitan tidak akan duduk diam. 
Meskipun kedua-duanya tidak ada alasan untuk 
jatuh hati antara satu sama lain, tetapi mereka 
masih punya alasan untuk jatuh nafsu antara 
satu sama lain!

KECELAKAAN
Ada jejaka berkecil hati dan bersedih apabila hasrat hatinya ditolak oleh seorang wanita. Hatinya sudah berpaut, tetapi takdir tidak menyebelahinya. Terasa menyesal pula menyentuh sang mawar. 

Akhirnya terkena duri di jari, pedihnya sampai ke 
ulu hati. Tidur malam sampai termimpi-mimpi. 
Jiwa meracau setengah mati.

Lebih malang apabila ada jejaka berhati suci mahu memetik si mawar yang terpikat di hati. Rupanya 
tertipu dengan perasaan sendiri. Si mawar bukan 
hanya berduri, bahkan mempunyai racun 
tersembunyi. Terhina, malu dan terasa seperti 
tiada harga diri apabila ditolak mentah-mentah 
atas alasan ‘ kau syok sendiri’.

Itu sudah dianggap satu kecelakaan. Bukan 
mudah untuk diterima oleh seorang lelaki, 
apatah lagi jika benar-benar punyai hasrat 
suci di hati.

Namun sebenarnya, kecelakaan dari fitnah wanita 
adalah jauh lebih hebat dan dahsyat daripada itu. Setakat makan hati, itu masih kecil sebenarnya.

Al-Qurthubi pernah menulis suatu kisah berkenaan fitnah kaum wanita di dalam risalahnya At-Tazkirah 
Fi Umuril Akhirah. Fitnah yang bisa mengeluarkan seorang lelaki dari agamanya sendiri!

Kisah seorang lelaki yang melazimi masjid dan 
gemar melaungkan azan. Bererti seorang yang 
istiqamah datang awal ke masjid. 

Wajahnya bersinar dengan cahaya ketaatan 
dan ketenangan, bahkan menjadi ikon kebaikan 
dalam masyarakat. Setiap hari dia memanjat 
tangga menara untuk melaungkan azan. 

Suatu hari, ketika menaiki tangga menara, dia terpandang tingkap suatu rumah yang dimiliki 
oleh orang Nasrani, lalu terlihat di dalamnya 
puteri tuan rumah tersebut. 

Terpegun dengan kecantikannya, dia menuruni 
menara dan pergi ke rumah tersebut lantas 
menemui si wanita.

Wanita tersebut terkejut dengan kehadirannya 
lalu bertanya ; apa yang engkau mahu? 
Dijawab oleh pemuda seakan terpukau, aku 
mahukan engkau. Tanya si wanita lagi, kenapa? 

Dijawabnya, kerana hatiku telah terpaut dengan kecantikanmu dan engkau sebenarnya telah 
merampas hatiku.

Si wanita terdiam lalu berkata ; engkau muslim, sedangkan aku nasrani. Ayahku tidak akan membenarkan aku mengahwini muslim. 

Terus dijawab oleh si lelaki ; jika begitu, aku masuk nasrani. 

Si wanita lalu berkata ; kalau engkau masuk nasrani, 
aku bersedia. 

Akhirnya si lelaki murtad dari agamanya dan mengahwini wanita tersebut. Dia tinggal bersama 
wanita tersebut sehinggalah suatu hari dia naik ke bumbung rumah lalu ditakdirkan Allah, dia terjatuh 
dari bumbung tinggi tersebut dan meninggal dunia.

Maka alangkah rugi segala kerja buatnya dan 
rugilah segala amalannya. Mati di dalam kesudahan yang buruk ( suul khaatimah ) hanya kerana cubaan kecantikan dari seorang wanita.

Bukankah itu suatu kecelakaan yang paling besar?

TERPIKAT
Target syaitan adalah memastikan kita 
– para jejaka – terpikat dengan kaum wanita
Biar apapun status wanita tersebut. 

Celah mana ada kelompongan, syaitan akan 
pantas mengambil jalan. Sebab itu soal ikhtilat 
wajib dititikberatkan. 

Ia wajib menjadi antara fokus utama dakwah 
dalam masyarakat, apatah lagi buat mereka 
yang mempunyai kuasa.

Soal siapa si wanita, itu tidak penting. Berapa 
umurnya, statusnya, guru, ustazah, apa sahaja. 
Semua itu tidak menjadi halangan untuk syaitan 
mencari jalan supaya para lelaki terjerumus ke 
kancah zina dan maksiat.
Ambillah ibrah dari betapa banyak kisah yang 
sampai kepada kita.

Ada di antaranya, di peringkat awal langsung 
tidak pernah suka, bahkan mendabik dada 
‘mustahil untuk suka’. 

Katanya, si wanita tidak cantik rupa. Akhirnya, 
sedikit demi sedikit syaitan tonjolkan ‘kecantikan’ 
si wanita, di kala si lelaki lupa bahawa cantik pada wanita bukan semata-mata rupa parasnya. 

Bahkan antara faktor cantiknya wanita adalah keterampilan dan cara si wanita membawa diri 
dalam pergaulannya. 

Cara bercakap, cara senyum, cara memberi 
respon, cara bertanya dan seribu satu yang lain. 
Inilah keunikan wanita dan inilah juga lubang-
lubang yang di ambil kesempatan oleh syaitan 
bagi menyesatkan para jejaka.

DOA DAN USAHA
Takutlah kamu kepada fitnah wanita.
Apabila Nabi s.a.w sendiri yang mengingatkan, 
maka yakinlah bahawa impak daripadanya sangatlah besar. 

Jangan dipandang enteng dan jangan diambil 
mudah. Jangan diperkecilkan soal ikhtilat antara 
lelaki dan wanita. Jangan diambil ringan hubungan-hubungan yang tidak terjaga atas nama ‘biasa-biasa saja’.

Dalam kelembutan seorang wanita, dalam 
tangisannya yang kita kata sebagai tanda 
lemahnya dia, engkau wahai lelaki boleh 
menangis dan meratap berpuluh kali ganda 
lebih hebat jika terkena fitnah mereka. 

Seorang lelaki di mercu kejayaan, dihormati 
dan disanjungi, boleh menjadi hina dina 
sekelip mata hanya kerana fitnah dari wanita.

Dan sesungguhnya, kita benar-benar bermohon daripada Allah agar diselamatkan dari fitnah kaum wanita

Benarlah sabda Nabi s.a.w bahawa mereka 
adalah sedahsyat-dahsyat cubaan yang 
ditinggalkan selepas pemergian Baginda!!!

FITNAH WANITA : JANGAN DIBUAT MAIN MAIN!!! BUKAN PERKARA ENTENG!!! roseisred


Category: Update
ARTIS MELETOP

Penerbit filem Metrowealth International Group (MIG) David Teo berasa pelik apabila single lagu pertamanya berjudul Kacang tidak diterima baik oleh pihak stesen radio tempatan sedangkan ia mendapat sambutan di YouTube dengan jumlah lebih 112,000 tontonan.

David berkata, lagu yang turut menampilkan penyanyi Fida Ibrahim, Zarul dan Cat Farish itu hanya dimainkan selama seminggu di beberapa buah stesen radio menerusi segmen lagu baru tempatan dan kemudian ia tidak lagi ke udara.

“Mereka (pihak radio) menganggap lagu itu tidak mencapai piawaian seperti yang dikehendaki.

“Jika benarlah lagu saya itu biasa-biasa sahaja, tidak mungkin Kacang mendapat jumlah tontonan yang tinggi di YouTube, malah ia masih lagi ditonton sehingga kini. Malah liriknya juga sarat dengan mesej yang berguna buat masyarakat kita,” katanya yang dihubungi mStar Online.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tambah David, dia tidak terkilan pun dengan mana-mana stesen radio kerana menganggap Kacang sudah mencetuskan fenomena tersendiri walaupun hanya menerusi di YouTube sahaja.

David Teo Selar Stesen Radio Enggan Putar Lagu Nyanyiannya david

David Teo

Bagaimanapun, David menyifatkan kebanyakan stesen radio di negara ini terlalu syok sendiri kerana memutarkan lagu-lagu yang diminati pihak stesen terbabit tanpa mengikut trend terkini di media sosial.

“Sebelum ini saya memberikan lagu Kacang kepada stesen radio untuk mereka jadikan ia sebagai eksklusif sebelum memuat naik klip video di YouTube. Malangnya ia hanya dimainkan untuk beberapa kali sahaja.

“Patutlah… baru saya faham mengapa ramai penggiat muzik berbakat hanya popular di laman sosial, tetapi tidak secara arus perdana.

“Sudah tiba masanya pihak radio mengubah format mereka mengikut cara media sosial yang lebih kemas kini berbanding cara mereka memilih lagu,” tegasnya.

Sementara itu, David berkata, dia telah melaburkan sebanyak RM30,000 untuk lagu tersebut termasuklah kos pembikinan klip video bagi memberikan kualiti yang terbaik buat penonton yang menyaksikannya.


Category: Update
ARTIS MELETOP

Setahun Tempoh Pantang Bersalin Che Ta Agar Kekal Cantik che%2Bta
Rozita dan suaminya Zain Saidin tidak sabar menanti kelahiran bayi mereka.

Pelakon Rozita Che Wan akan menjaga pantang bersalin dan hanya memilih makanan tertentu selama setahun untuk mengekalkan kecantikan tubuh badannya.

Rozita atau lebih mesra dengan panggilan Che Ta, 41, berkata, dia akan mengelak mengambil makanan tidak berkhasiat, sejuk dan berangin yang boleh mendatangkan kemudaratan kepada diri di usia tua.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Saya sangat titik beratkan tentang pantang selepas bersalin termasuklah tidak keluar rumah 45 hari dan pantang makan untuk jaga badan.

“Biasanya saya akan berpantang dengan hanya memilih makanan tertentu dalam masa setahun sehingga kadang-kala menyebabkan saya hilang selera seperti tidak lagi gemarkan sayur sawi,” ujarnya ketika ditemui pada majlis rumah terbuka anjuran syarikat Laugh Out Loud milik penyanyi Dafi dan pengurus artis, Afeeq di Binjai 8, Premium Soho di sini Rabu lalu.

Majlis turut dihadiri suami Che Ta iaitu Zain Saidin, Sasha Saidin, Zaina Zain, Sabhi Sadhi, Sherry Ibrahim, Fazli Zainal dan Marsha Milan.

Rozita yang kini hamil tujuh bulan juga mengakui kecewa terhadap segelintir wanita yang mengabaikan amalan berpantang kerana mereka menganggap amalan itu sesuatu yang tidak penting.

Katanya, perkara tersebut merupakan amalan tradisional yang sememangnya berkesan untuk kebaikan kesihatan serta telah diamalkan nenek moyang sejak zaman dahulu.

“Saya kesal melihat wanita yang tidak jaga pantang, walaupun mereka kata mereka kuat untuk keluar atau melakukan aktiviti ketika dalam tempoh berpantang, namun kesan yang akan mereka dapat ketika hari tua.

“Saya lihat emak saya masih kuat walaupun usia dia sudah lanjut. Ini adalah kerana amalan dia yang sangat menjaga pantang ketika bersalin dahulu.

Setahun Tempoh Pantang Bersalin Che Ta Agar Kekal Cantik

Tambah Rozita, selepas bersalin nanti dia akan dijaga oleh ibunya, Zabedah Saad yang kini berusia 62 tahun.

Dalam pada itu, Rozita mengakui sudah mempunyai nama untuk anak perempuannya dan akan didedahkan pada majlis cukur jambul iaitu tujuh hari selepas kelahiran bayi tersebut.

Bagaimanapun, Rozita berkata, ia akan menjadi hak siaran eksklusif stesen televisyen Astro terlebih dahulu.

Sementara itu, Rozita berkata, suaminya pelakon Zain Saidin merupakan orang yang paling teruja untuk menanti kelahiran bayi itu.

Katanya, Zain tidak membenarkan dia untuk pergi membuat pemeriksaan kandungan itu sendirian tanpa kehadirannya.

“Dia paling teruja, kalau nak pergi check-up, tidak boleh pergi tanpa dia. Sampaikan jadual check-up saya terpaksa ditukar mengikut jadual penggambaran dia.

“Kalau dalam bilik check-up, dia paling sibuk bertanya macam-macam pada doktor dan ambil banyak gambar bayi untuk simpanannya,” katanya.

Selain bayi yang bakal lahir, Che Ta turut mempunyai dua orang anak lelaki hasil perkahwinanya terdahulu iaitu Ammar Effendy, 18, dan Aniq Ezzra, 16.


Category: Update

Khalid Samad  minta sultan tidak diberi kuasa mutlak lantik MB.


KHALID GEREJA MENYERLAHKAN LAGI AGENDA REPUBLIKAN MALAYSIA!!!! FORUM KRISIS SELANGOR KHALID SAMAD PAS 1801814 TMINAZIRSUFARI 09


KHALID GEREJA MENYERLAHKAN LAGI AGENDA REPUBLIKAN MALAYSIA!!!! khalid%2Bsamad

Nampaknya si pekakas liberal sorang ni nak lagak 
hero, sedangkan pas sendiri mengatakan tak mau 
ada konflik dengan sultan, tapi si khalid samad 
bangkai siamang ni bukan main sedap mulut dia 
dok pot pet nampaknya..

“Sultan tidak sepatutnya diberi hak mutlak melantik menterI besar kerana sistem yang menjadi amalan 
di negara ini adalah sistem raja berperlembagaan,” 
kata Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad.


Ni mesti kuat sangat jilat dan hirup lendir anwar  
dan dap kiasu ni, sampai lahanat ni sanggup 
keluarkan kata bodoh yang paling celaka-headbomb.

KHALID GEREJA MENYERLAHKAN LAGI AGENDA REPUBLIKAN MALAYSIA!!!! khalid%2Bgereja%2Bbjsq

Para pengguna Internet (netizen) kini sudah mula memberikan pandangan sultan tidak sepatutnya diberi hak mutlak melantik menteri besar kerana sistem yang menjadi amalan di negara ini adalah sistem raja berperlembagaan, kata Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad. 


Katanya, komuniti netizen mula membangkitkan perkara itu ekoran krisis menteri besar di Selangor selepas PAS menyerahkan dua nama kepada Pakatan Rakyat (PR) untuk dipersembahkan kepada Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah.

“Netizen berkata, kita tidak sepatutnya memberikan kuasa mutlak kepada Sultan untuk menentukan menteri besar, kerana ini sistem raja berperlembagaan,” katanya ketika ditanya mengapa PR tidak menyerahkan dua nama calon menteri besar kepada sultan.


“Pengguna Internet, ahli akademik dan Tun Dr Mahathir Mohamad yang kata seperti ini,” dakwa Khalid pada sidang media di pejabatnya di Shah Alam hari ini berkata.

Pakatan memutuskan menghantar nama Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon menteri besar menggantikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, sedangkan sebelum itu PAS mencalonkan dua nama iaitu Dr Wan Azizah dan Timbalan Presiden PKR Mohamed Azmin Ali.



Pakatan kemudiannya sepakat menghantar hanya nama Dr Wan Azizah selepas Azmin memutuskan menarik diri demi memberi keutamaan kepada keputusan parti.

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat itu berkata, meskipun mereka menghantar lebih daripada satu nama kepada sultan, pemerintah itu tetap hanya akan memilih satu nama.

“Namakan siapa sahaja daripada PKR, dan mereka akan tarik diri dan beri laluan kepada Dr Wan Azizah.

“Oleh kerana PAS tetap akan beri dua nama, nama yang kedua hanya disokong oleh PAS, sedangkan nama pertama terdapat dalam senarai ketiga-tiga parti.




“Walaupun nama Azmin dikekalkan dalam senarai, PAS sahaja tidak cukup untuk membentuk majoriti sedangkan Dr Wan Azizah mendapat sokongan ketiga-tiga parti dan jelas calon yang dapat sokongan majoriti,” kata Khalid Samad kepada pemberita.

Bulan lepas, Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah murka dengan ahli Parlimen Shah Alam itu kerana mempersoalkan kuasa eksekutif Majlis Agama Islam Selangor (Mais) dan mencadangkan kuasa itu ditarik balik.

Baginda turut memberi amaran kepadanya supaya lebih berhati-hati dalam mengeluarkan kenyataan pada masa depan.

“Beta menyeru kepada Khalid agar di masa akan datang berwaspada di dalam mengeluarkan sebarang kenyataan dan jangan menunjukkan sikap biadap dan jahil beliau membicarakan isu berkaitan dengan kuasa beta dan peranan Mais di dalam menasihati beta mengenai agama Islam,” katanya.

Sementara itu, mengulas berkenaan penyelesaian luar mahkamah antara Khalid Ibrahim dan Bank Islam Malaysia Bhd (BIMB), beliau memberitahu media pertemuan hampir dua jam dengan peguam yang mewakili menteri besar itu sia-sia.

Ini kerana mereka masih gagal mendapatkan butiran terperinci penyelesaian kes tersebut.

Beliau berkata, menteri besar itu seharusnya memberikan penjelasan lanjut penyelesaian hutangnya bernilai lebih kurang RM70 juta dengan BIMB di luar mahkamah kerana pemimpin PKR melihatnya seakan-akan sudah “hilang kebebasan kerana dibeli.”

“Peguam Khalid Ibrahim sehingga hari ini masih gagal mendapat lampu hijau daripada beliau untuk mendedahkan kandungan perjanjian luar mahkamah berkenaan,” katanya.

“Ini merupakan persoalan utama untuk membersihkan nama beliau daripada terus disyaki sebagai seorang menteri besar yang ‘hilang kebebasan kerana dibeli’,” kata Khalid.

Katanya, beliau dan peguam PAS, Asmuni Awi juga sanggup menandatangani perjanjian kerahsiaan sekiranya perlu baginya melihat isi kandungan perjanjian tersebut.

‘Sekiranya disahkan tiada kes, kami akan menasihati rakan-rakan daripada PKR untuk menghentikan serangan mereka terhadap Khalid Ibrahim. Malangnya, peluang itu pergi begitu sahaja,” katanya.

Beliau berkata, disebabkan kedegilan menteri besar mendedahkan kandungan perjanjian tersebut, krisis di Selangor berlarutan dengan pemecatan beliau sebagai ahli PKR, pemecatan 6 Exco PKR dan DAP, dan kewujudan kerajaan Bebas pimpinan Khalid Ibrahim dengan  4 Exco PAS demi menghalang kemasukan Umno.

“Sekiranya ia dijawab dan tiada apa yang tidak betul, semua ini sudah pasti dapat dielakkan,” katanya.

Tambahnya, Khalid Ibrahim juga seharusnya tidak 
boleh marah sekiranya timbul kesimpulan yang tidak tepat berkenaan penyelesaian perjanjian di luar mahkamah itu.

“Beliau sanggup melihat segala permasalahan ini 
timbul dan berlaku walaupun sampai ke tahap jatuhnya kerajaan PR Selangor dan pecahnya PR, namun mendedahkan butiran penyelesaian luar mahkamah, tidak sekali,” katanya lagi. – 21 Ogos, 2014.


PS: KALAU DIHAPUSKAN HAK DAN KUASA SULTAN MAKA MAKIN BERMAHARAJALELALAH PUAK INI MELAKUKAN SESUKA HATI MEREKA! BERAJA DIMATA BERSULTAN DI HATI!!!

KHALID BOLEH CAKAP APA SAJA.NAMUN KATA-KATANYA HANYA BERDASARKAN TURUTAN NAFSUNYA SAJA!DAH TU KAITKAN NAMA ORANG 
LAIN PULAK TANPA KESAHIHAN YANG NYATA!

SEHARUSNYA KHALID BERUSAHA UNTUK MENGHAPUSKAN UNDANG-UNDANG TUBUH 
SEMBILAN NEGERI YANG BERAJA DI MALAYSIA 
INI  KERANA BAGINDA SULTAN BERTINDAK BERPANDUKAN UNDANG-UNDANG TUBUH 
NEGERI MASING-MASING!BUKAN MACAM 
PR BERTINDAK MENGIKUT UNDANG-UNDANG 
RIMBA BELANTARA!!!


Category: Update
Lolita Richi Manusia Barbie yang Baru Lolita%2BRichi%2BManusia%2BBarbie%2Byang%2BBaru

Lolita Richi mengklaim menjadi “Manusia Barbie” yang baru. Wanita 16 tahun ini mengaku tidak pernah melakukan operasi plastik untuk mengubah wajahnya.

Lolita memiliki lingkar pinggang 50,8cm, ukuran bra 32 F, dan memakai lensa kontak berwarna biru seperti boneka barbie.

Wanita asal Kiev, Ukraina, ini mengklaim dirinya memiliki wajah yang cantik seperti barbie tanpa operasi plastik, diet, dan Photoshop.

“Saya pikir saya adalah yang terbaik. Saya bahkan belum mendengar tentang Valeria Lukyanov,” ujar Lolita, seperti dikutip dari Mirror, Kamis (21/8/2014).

Wanita yang saat ini masih duduk dibangku SMA awalnya bergaya tomboy dan sama sekali tidak memiliki minat pada kecantikan.

“Saya tidak pernah bermain boneka saat masih kecil. Saya selalu bermain di luar rumah dengan teman-teman,” ungkap wanita cantik ini.

Baru setahun ini Lolita berpenampilan layaknya seorang barbie. Saat ini dia telah memiliki penggemar setia di jejaring sosial Rusia VK. (ger)

Klik disini untuk lihat lebih banyak 


Category: Update
Tags: ,
Halaman 1 dari 19612345...102030...Akhir »

Komentar Terakhir