Perjalanan Karir Jokowi Jokowi

Perjalanan Karir Jokowi Perjalanan+jokowi

TERPILIH SEBAGAI PRESIDEN RI BERSAMA WAPRES JUSUF KALLA MASA BAKTI 2014-2019 MENGALAHKAN PASANGAN PRABOWO SUBIANTO-HATTA RAJASA.

Perjalanan Karir Jokowi Pathmologo

KOMENTAR ANDA


Category: Update
Tags: , ,
MX Player Pro v1.7.28.20140724 Patched Build 3 Download MX Player Pro All Codec Packs v1.2.1 APK FileChoco.com
MX Player Pro v1.7.28.20140724 Patched Build 3 Halo pembaca setia TeknoDroiders.. Maaf nih kemarin tidak bisa update dikarenakan ada pemadaman lampu di daerah saya >_<. Oke, pada kesempatan kali ini, saya ingin memposting MX Player Pro. Tentu anda semua sudah tahu apa itu kegunaan MX Player Pro, jadi saya tidak perlu menjelaskannya lagi ya.. Hehehe… Yang saya share ini versi PRO, jadi pas menonton video kita terbebas dari iklan yang mengganggu. Silahkan disedot.. ^_^

Screenshot :
MX Player Pro v1.7.28.20140724 Patched Build 3
MX Player Pro v1.7.28.20140724 Patched Build 3
MX Player Pro v1.7.28.20140724 Patched Build 3
MX Player Pro v1.7.28.20140724 Patched Build 3
MX Player Pro v1.7.28.20140724 Patched Build 3
  • Fixed not displaying video plaback state properly on video/folder list in some cases.
  • Improved hw+ decoder on .ts playback.
  • Fixed displaying text on incorrect position for dvb subtitles.
  • Fixed decoding video iamges incorrectly when resuming playback for some h264 videos with hw+, sw decoder.
  • Fixed broken hw+ decoder for some devices on recent update.
  • .Zip file can be selected as a custom codec.
  • Support Android L Preview.
  • Seperated Tegra3 codec.
  • Support Teletext, PJS subtitle and basic support for WebVTT subtitle.
  • Embedded subtitle mark changed to indicate subtitle type.
  • Improved support for D-Pad navigation.
  • Fixed not working on some devices since 1.7.22
  • MX Player can be pre-installed as a system app. See FAQ for details.
Information :
  • Updated : July 24, 2014
  • Size : 9.3 MB
  • Current Version : 1.7.28.20140724
  • Requires Android : 2.1 and up

Category: Update
Tags:


AL QASSAM : JIHAD KERANA ALLAH DIKURNIAKAN BANTUAN TENTERA MALAIKAT!!! Hamas+missiles1

AL QASSAM : JIHAD KERANA ALLAH DIKURNIAKAN BANTUAN TENTERA MALAIKAT!!! israel+spender

AL QASSAM : JIHAD KERANA ALLAH DIKURNIAKAN BANTUAN TENTERA MALAIKAT!!! israel56


AL QASSAM : JIHAD KERANA ALLAH DIKURNIAKAN BANTUAN TENTERA MALAIKAT!!! 10551040 803335916356745 2758968675856393482 n


Tentera Israel kepada wartawan;

“Kami seakan berlawan dengan hantu, 

bunyi tembakan lebat menyerang 
kami tetapi kami tidak tahu dari mana 
ia datang..”

Sumber;
GazaNow



AL QASSAM : JIHAD KERANA ALLAH DIKURNIAKAN BANTUAN TENTERA MALAIKAT!!!



JAWAPAN KEPADA KEHAIRANAN TENTERA 
ISRAEL ITU:


 “Sesungguhnya Aku akan mendatangkan 

kepadamu bala tentera bantuan dengan seribu 
malaikat yang datang berturut-turut. Dan Allah 
tidak menjadikan (bantuan bala tentera malaikat 
itu) melainkan sebagai khabar gembira dan agar 
hatimu menjadi tenteram keranaNya. 
Dan kemenangan itu hanya dari sisi Allah. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa Maha Perkasa.” 
(Surah An Anfal, ayat 9-10)


Category: Update
ARTIS MELETOP

Mengidam Ikan Masin, Rozita Che Wan Bakal Timang Anak Perempuan che+ta+zain+saidin

Selepas kelahiran anak sulung Scha al-Yahya hari ini, pastinya ramai yang akan menantikan pula kelahiran anak sulung pasangan sensasi Rozita Che Wan & Zain Saidin.

Bercakap kepada media semalam, Rozita Che Wan dedahkan yang mereka sudah memeriksa jantina bakal anaknya kelak dan keputusan menunjukkan yang mereka akan menimang cahaya mata perempuan, sama seperti pasangan Scha al-Yahya & Awal Ashaari.

Rozita Che Wan juga memaklumkan yang beliau sudah pun membeli persalinan bayi perempuan sebagai persiapan menyambut kelahiran anak pertama dengan Zain Saidin.

Bercakap tentang perangai pelik sepanjang kandungan ini, Rozita Che Wan memaklumkan yang beliau mempunyai keinginan untuk makan burger Ramly dan ikan masin di tengah malam.

Rozita Che Wan dijangka bersalin sekitar awal November nanti.

Semoga ibu dan bayi dalam kandungan yang kini sudah masuk usia 6 bulan sihat sentiasa. Zain Saidin pasti orang paling teruka ketika ini untuk bergelar bapa,

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Category: Update
7 Situs Yang Dianggap Paling Sakral Di Dunia – Saat ini di setidaknya ada ratusan kepercayaan dan sekitar 21 agama utama yang dipeluk oleh warga dunia. Kepercayaan serta agama-agama ini biasanya memiliki situs tertentu yang dianggap sebagai kiblat dalam praktek keagamaan dan ritual kepercayaan masing-masing.

Beberapa tempat yang dipercaya sakral tersebut bahkan ada yang menjadi sengketa dan sumber konflik selama berabad-abad. Tak selalu berupa bangunan, situs keagamaan yang dianggap sakral oleh para pemeluknya yang tersebar di seluruh dunia bisa jadi merupakan sebuah kota atau atau gunung.

Berikut adalah 7 Situs Yang Dianggap Paling Sakral Di Dunia yang rangkum dari List Dose dan The Richest.


1. Uluru-Kata Tjuta, Australia

7 Situs Yang Dianggap Paling Sakral Di Dunia Tempat+Paling+Sakral+01


Uluru-Kata Tjuta atau lebih dikenal dengan nama singkatnya, Uluru merupakan sebuah daerah perbukitan yang menjadi bagian dari Situs Warisan Dunia UNESCO. Situs ini berada dalam wilayah Uluru-Kata Tjuta National Park yang berlokasi di pusat benua Australia dan merupakan rumah bagi dua formasi batuan monolit raksasa. Banyak wisatawan yang memburu tempat ini karena pemandangannya yang menakjubkan.

Tak banyak yang tahu bahwa daerah ini merupakan situs yang dianggap suci oleh suku Aborigin Pitjantjatjara. Orang-orang suku ini percaya kalau batu-batuan menakjubkan di Uluru dibangun oleh nenek moyang mereka selama zaman prasejarah dan roh-roh nenek moyang mereka masih bersemayam di sana sebagai penjaga Uluru. Sampai hari ini penduduk asli Australia masih melakukan ritual keagamaan di sini.

2. Bodh Gaya, India

7 Situs Yang Dianggap Paling Sakral Di Dunia Tempat+Paling+Sakral+03

Bodh Gaya yang terletak di India adalah titik fokus dari agama Buddha, sebab di sini terdapat pohon terkenal Bodhi Tree, pohon yang menandai lokasi di mana Buddha Gautama Buddha memperoleh Pencerahan (Bodhi mandala). Seperempat milenia setelah pencerahan Buddha, tempat ini dikunjungi oleh Raja Ashoka yang kemudian memeluk agama Buddha dan menjadi penyebar agama Buddha di India. Sang raja dianggap sebagai pendiri Vihara Mahabodhi. Ia memerintahkan pembangunan biara dan tahta berlian sebagai representasi dari asana Buddha.

Situs ini sekarang merupakan bagian dari daerah Bihar. Setiap tahun ribuan orang yang mengikuti keyakinan Buddha datang ke sini untuk perayaan akbar Buddha Jayanti. Kebanyakan pengunjungnya adalah pemeluk agama Buddha yang berasal dari Sri Lanka, Thailand, Maynmar, Bhutan, dan Jepang. Banyak umat Buddha yang bahkan tinggal dekat kompleks Bodhi dalam waktu lama hanya untuk napak tilas perjalanan Buddha Gautama dalam memperoleh pencerahan.


3. Gunung Kailash, Tibet

7 Situs Yang Dianggap Paling Sakral Di Dunia Tempat+Paling+Sakral+04

Kailash adalah gunung yang terletak di wilayah Tibet. Gunung Kailash memiliki tinggi 6.638 meter, menjadikannya gunung tertinggi di dunia yang tak pernah didaki. Gunung ini berkaitan erat dengan empat kepercayaan besar di Asia Selatan, yaitu Buddha, Hindu, Jainisme, dan Bonpo. Oleh pemeluk agama Hindu, Gunung Kailash dipercaya sebagai tempat tinggal Siwa, dewa terkuat dalam mitologi Hindu.

Gunung Kailash juga merupakan sumber air utama bagi sungai-sungai besar yang mengalir di Tibet, Nepal, dan India.Selama ribuan tahun gunung ini telah didatangi oleh para pemeluk agama untuk melakukan berbagai ritual. Kebiasaan ini masih berlanjut sampai sekarang. Setiap tahunnya pemeluk agama-agama melakukan perjalanan dan aktivitas di kaki gunung Kailash.Tetapi tak ada yang pernah mendaki puncaknya.

Semua aktivitas religius itu dilakukan di kaki Gunung Kailash. Mendaki gunung Kailash dianggap tabu, mengganggu kesakralan area gunung. Tetapi mengitari area kaki gunung sejauh puluhan kilometer dianggap mampu menghapus dosa seumur hidup.


4. Tirupati, India

7 Situs Yang Dianggap Paling Sakral Di Dunia Tempat+Paling+Sakral+05

Satu lagi situs keagamaan yang dianggap sakral terletak di India, yaitu Tirupati. Tirupati merupakan situs penting bagi umat Hindu India. Situs ini terkenal karena Kuil Venkateswara Swamy yang didedikasikan untuk Dewa Venkateswara.Setidaknya kuil ini dikunjungi oleh 40 juta peziarah setiap tahunnya. Kuil ini bahkan termasuk tempat ibadah dengan pendapatan terbesar kedua setelah Kuil Padmanabhaswamy Sree di Kerala dengan pendapatan mencapai 10 miliar rupee.


5. Vatikan

7 Situs Yang Dianggap Paling Sakral Di Dunia Tempat+Paling+Sakral+06

Vatikan adalah sebuah situs keagamaan yang sangat unik. Sebab daerah di mana Basilika Santo Petrus, kiblat bagi umat Katolik sedunia itu diresmikan sebagai sebuah negara tersendiri, meskipun wilayahnya berada di tengah kota Roma, Italia. Vatikan merupakan pusat administrasi dari Gereja Katolik dan diperintah oleh Paus.

Vatikan diresmikan sebagai negara merdeka tahun 1929. Dengan jumlah warga yang hanya sekitar 800 orang saja, kota ini menyambut lebih dari 4 juta pengunjung setiap tahunnya. Setengah dari wilayah Vatikan terdiri dari taman hijau yang rimbun dan air mancur yang tak terhitung jumlahnya.Wilayah Vatikan yang rimbun itu menjadikan negara tersebut sebagai negara netral karbon pertama di dunia.

Vatikan juga menjadi rumah bagi beberapa karya seni yang paling terkenal di dunia. Para seniman dunia seperti Bramante, Michelangelo, Giacomo della Porta, Maderno dan Bernini telah menyumbangkan kreativitas mereka dalam desain interior katedral Basilika Santo Petrus. Karena itulah Vatikan juga menjadi satu-satunya negara yang masuk Daftar Situs Warisan Dunia UNESCO.


6. Yerusalem

7 Situs Yang Dianggap Paling Sakral Di Dunia Tempat+Paling+Sakral+07

Kota yang satu ini merupakan situs penting bagi Yudaisme, Kristen dan Islam selama ribuan tahun. Oleh karena itu tempat ini kebanjiran lebih dari tiga setengah juta umat dari masing-masing agama tersebut setiap tahunnya. Meskipun nama resminya Yerusalem, umat Islam sendiri menyebut kota ini dengan nama Al-Quds, kependekan dari Beit al-Quds yang berarti ‘menjadi suci’.

Yerusalem adalah salah satu kota tertua di dunia dan merupakan satu-satunya yang menjadi situs penting bagi tiga agama sekaligus. Walaupun begitu kota ini memang menjadi sumber persengketaan antara Isarel dan Palestina.


7. Mekkah, Arab Saudi

7 Situs Yang Dianggap Paling Sakral Di Dunia Tempat+Paling+Sakral+08

Kota suci Mekah terletak di Hijaz, Arab Saudi. Seperti sudah diketahui Ini adalah tempat kelahiran Nabi Muhammad SAW dan merupakan situs di mana sang rasul mendapatkan wahyu pertama.

Ka’bah yang berada di kota ini memang merupakan kiblat salat umat Islam di seluruh dunia. Karena itulah kota itu dianggap sebagai kota paling suci dalam agama Islam. Lebih dari 16 juta orang berduyun-duyun setiap tahun untuk beribadah dan memanjatkan doa di Ka’bah selama Idul Adha.


Sumber : merdeka.com

Category: Update
Tags:
ARTIS MELETOP

Fragmen Kisah Disebalik Kehidupan Dan Motivasi Datuk Siti Nurhaliza Siti+Nurhaliza

Penghibur tersohor negara, Datuk Siti Nurhaliza kini kembali dengan album solo terbaru beliau yang berjudul Fragmen. Fragmen dijadikan judul album ini kerana beliau menyifatkan album yang menampilkan 9 buah lagu itu mempunyai sedikit sebanyak cerita mengenai perjalanannya di dalam karier dan juga kehidupan.

Datuk Siti Nurhaliza menyifatkan bahawa Fragmen adalah sebuah album yang berjalan seiring dengan kematangannya di dalam industri muzik. Penyanyi yang sudah berkecimpung selama 19 tahun sebagai anak seni itu amat menitik beratkan setiap sudut produksi album untuk menghasilkan sesuatu yang terbaik.

Beliau secara peribadi telah memilih Aubrey Suwito sebagai penasihat album yang turut menjadi salah seorang penerbit dalam album tersebut.

“Alhamdulillah selepas setahun akhirnya album penuh ini dapat disiapkan dan diberikan suntikan baru daripada komposer yang tidak asing lagi Aubrey Suwito. Saya berhenti menyanyi selama 4 bulan ketika itu kerana menjaga suami dan ketika itu Aubrey dan Rozi memahami apa yang dirasakan oleh saya ketika itu maka terbitlah album Fragmen yang dinantikan ini,” ujarnya ketika majlis sidang media album ‘Fragmen’ kelmarin.

Fragmen sarat dengan nilai kasih sayang, semangat (motivasi) dan juga rasa kecintaan dalam perspektif yang lebih meluas. Beliau sendiri mahu menerapkan nilai-nilai positif supaya album ini bukan sahaja boleh didengar muzik atau lagunya tetapi dihayati menerusi pendekatan di dalam lirik-lirik yang ditampilkan.

“Apa yang ada dalam album ini adalah unsur-unsur semangat yang diterapkan, kasih sayang, motivasi supaya seseorang itu lebih kuat untuk menghadapi hari yang mendatang. Lagu-lagu dalam album ini banyak menceritakan kisah yang saya hadapi apabila suami saya mengalami kemalangan setahun yang lepas di New Zealand dan ketika itu hanya orang-orang yang terdekat mengetahui apa perasaan saya”

”Album ini juga turut menceritakan mengenai kehidupan selama saya berada 19 tahun dalam industri seni, di mana perjalanan karier seni saya,” ujarnya.

Album Baru Terjual Lebih 5,000 Dalam Minggu Pertama

Datuk Siti turut menjelaskan mengenai mengapa beliau memilih ‘Fragmen’ sebagai judul album tersebut kerana maksudnya yang tersirat dan agak jarang didengar tetapi moden di pendengaran orang ramai. Sebagai buah tangan terbaru daripada Dato’ Siti Nurhaliza pada tahun 2014, beliau dan Aubrey Suwito amat menitik beratkan susunan muzik dan ternyata garapan muzik yang lebih moden telah diterapkan dalam setiap lagu.

Pendengar khususnya peminat yang meminati nyanyian lagu balada Siti Nurhaliza pasti merasa sedikit janggal dengan bunyian ‘samples effect’ atau bentuk adunan sesetengah lagu yang tidak mirip lagu-lagu di awal karier beliau.

“Sepanjang proses pemilihan lagu sehinggalah ke proses rakaman saya dan Aubrey duduk berbincang mengenai pemilihan-pemilihan lagu yang terbaik untuk dimuatkan ke dalam album saya. Setakat ini ada lebih kurang 30-40 lagu yang telah dihantar kepada saya dan hanya 9 lagu yang terbaik dipilih. Saya berharap peminat dapat memberikan sokongan dan inilah hasilnya selama ini,” katanya sambil tersenyum.

Sementara itu, pada hari yang sama Siti Nurhaliza juga turut teruja apabila diumumkan bahawa albumnya yang telah berada di pasaran kini, telah mencecah jualan sebanyak 5000 unit dalam masa seminggu dan ini merupakan satu pencapaian yang positif lebih-lebih lagi dengan industri muzik yang kini sedikit suram dalam penjualan album.

“Alhamdulillah, mungkin ada di antara peminat ini telah melihat sedikit teaser yang saya rekodkan semasa saya menjalani proses rakaman lagu dan saya rasa daripada situ juga peminat-peminat sudah tertanya-tanya & tidak sabar untuk mendapatkannya lagi,” katanya.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Category: Update
Dalam permainan Asterix & Caesar’s Challenge ini, kamu jelas akan memerankan salah satu dari 2 karekter unik di atas. Game ini telihat seperti sekolah tua dari Batman Returns atau King of Dragon. 
Lumayan lengkap fasilitasnya, kamu akan memiliki sebuah energy bar di sudut kiri atas permainan. Gunakan energi kamu untuk tipe pertempuran / pertarungan yang berbeda-beda dan juga kalahkan pasukan Roman. Jangan lupa untuk melompat (tombol ALT), hehe, karena itu cukup membantu selama petualanganmu. Coba saja buktikan sendiri.
Termasuk dalam game klasik tak akan menjadi masalah, cukup susah memang memainkan game ini bagi sebagian orang, tapi mungkin mudah bagi kamu yang pecinta game. Bisa dijalankan di semua platform Windows dan hanya dengan spesifikasi rendah (pentium 400 Mhz dan 64 MB RAM) saja, game Asterix & Caesar’s Challenge ini sudah bisa dimainkan.
Di awal-awal gameplay, ada menu “how to play” jika kamu mau membaca panduannya, tapi saya sarankan ndak usah dehh, kelamaan, langsung main saja. Ada 3 mode bahasa yang ditawarkan, Spanish, French dan English. Kagak ada tuh bahasa Indonesia, Jawa, Sunda dan Melayu, hehe. Jadi pilih English saja yang agak familiar.
Setelah itu kamu akan ditawari 2 karakter, mereka adalah Asterisk dan Obelix (gendut). Pilih salah satu. Kalau kamu bertanya, mana yang lebih jago? maka, saya jawab, semuanya jago, tergantung bagaimana kamu bermain dan keberuntungan saja, hhihihi.
Berjalanlah ke arah kanan, seorang pasukan Roman telah menghadang langkahmu, sikat saja dia. Setelah kamu berhasil mengalahkannya, akan muncuk pasukan-pasukan lainnya, mereka berjumlah banyak dan bergerumbul, tapi tenang saja, lawan aja mereka satu persatu.
Sekali lagi, saya peringatkan, berhati-hatilah dengan tombak dan panah-panah mereka, sesekali melompatlah untuk menghindari itu semua. Kamu akan dibekali 3 buah nyawa nantinya.
Temukan gaya bertarung kamu, temukan formasi terbaikmu, temukan cara kamu sendiri. Oh ya, bocoran lagi, hati-hati di akhir level akan ada pasukan yang membentuk formasi, mereka sangat kuat dan kokoh pertahannya. Udah cukup riviewnya, sekarang giliranmu untuk download dan memainkan game ini.
Asterix & Caesar’s Challenge Asterix+&+Caesars+Challenge

Asterix & Caesar’s Challenge Game+Asterix+&+Caesars+Challenge

Asterix & Caesar’s Challenge Download+Game+Asterix+&+Caesars+Challenge

Category: Update
ARTIS MELETOP

Kilafairy masih dapat duit raya Kilafairy
MENGADAKAN BBQ pada malam raya sudah menjadi rutin tahunan Kilafairy dan sanak saudara.

SEPANJANG Ramadan, bagai menjadi satu amalan, cara berbuka puasa disambut dengan menikmati hidangan berbuka di hotel yang menyediakan hidangan bufet dengan tawaran harga berpatutan.. Bagaimanapun, ada juga yang memilih untuk berbuka puasa bersama keluarga di rumah yang disifatkan sebagai lebih selesa.

Namun, buat pelakon genit Kilafairy, 22, berbuka di rumah bukanlah menjadi satu kemestian buatnya dan keluarga. Malah, ibu dan bapa pelakon filem Karak ini sudah memahami tuntutan karier anak gadisnya itu.

Selain itu, Kilafairy atau nama sebenarnya Syakila Nisha Jangir Khan berkata, walaupun sibuk dengan kerjaya masing-masing, dia sering berhubung dengan ibu dan ayahnya menerusi aplikasi permesejan Whatsapp.

Dalam temu bual selanjutnya, Kilafairy turut berkongsi mengenai persiapan sambutan Hari Raya Aidilftri tahun ini. Ikuti temu bual selanjutnya.

Kosmo!: Boleh kongsikan pengalaman berpuasa Kila sebagai seorang pelakon?

KILAFAIRY: Sejujurnya, memang penat. Lebih-lebih lagi jika saya terpaksa berlakon dalam cuaca yang sangat panas. Tetapi, saya sudah terbiasa dengan keadaan ini dan tidak mempunyai sebarang masalah untuk meneruskan kerja pada bulan Ramadan.

Bagaimanakah anda menyambut Ramadan bersama keluarga?

Setiap ahli keluarga saya mempunyai kerja masing-masing. Justeru, ibu dan bapa saya tidak kisah jika kami tidak berbuka bersama-sama. Mereka sangat faham dengan keadaan masa yang tidak menentu seorang pelakon.

Jadi, adakah anda tidak pernah langsung berbuka bersama?

Oh, tidak juga. Walaupun sibuk, ibu akan pastikan kami berbuka bersama-sama sebelum tamatnya bulan Ramadan.

Jika tidak bertemu dalam satu hari, bagaimanakah anda berhubung antara satu dengan lain?

Saya dan ibu akan menghantar gambar sesama sendiri. Selalunya kami akan bertukar gambar makanan ketika berbuka.

Di manakah destinasi Hari Raya anda tahun ini?

Pada tahun ini, saya akan pulang ke kampung emak dan bapa saya iaitu di Kota Tinggi, Johor dan Jertih serta Besut di Terengganu.

Apakah yang sering dilakukan apabila pulang ke kampung?

Sudah semestinya melawat sanak saudara di sana. Selain itu, saya sering menghabiskan masa bersama sepupu yang sudah lama tidak bersua. Pada masa inilah kami dapat bersembang dan bercerita tentang perkembangan terkini masing-masing. Selain itu, kami turut mengadakan BBQ pada malam raya.

Apakah memori Hari Raya yang paling tidak dapat anda lupakan sepanjang bergelar selebriti?

Tidak banyak memori yang kuat di ingatan tetapi, saya akui ibu dan bapa saya masih memberikan duit raya kepada saya (sambil tertawa).

Apakah hidangan kegemaran anda pada Hari Raya?

Laksa Johor dimasak oleh ibu saya. Setakat hari ini, saya masih dalam proses untuk mempelajari cara-cara memasak hidangan tersebut. Pada pandangan saya, hanya ibu saya sahaja yang mampu untuk membuatnya dengan sempurna.

Apakah perkembangan terbaharu anda?

Saya bakal menyambung penggambaran drama bersiri Dan Hati Pun Berkata selepas tamat cuti Hari Raya. Drama adaptasi daripada novel yang bertajuk sama ini dibintangi oleh Shah Iskandar, Uqasha Senrose dan Syatilla Melvin.

Ada yang mengatakan anda telah dilamar oleh sebuah syarikat rakaman gergasi untuk dijadikan artis rakaman mereka. Adakah khabar itu benar?

Buat masa ini saya tidak boleh mengeluarkan sebarang kenyataan. Kami masih dalam proses perbincangan dan jika ada rezeki, karier nyanyian saya mungkin akan bermula secara rasmi tidak lama lagi.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Category: Update
Halaman 1 dari 11412345...102030...Akhir »